Log in via Mijn NOVA of het sandwichmenu rechtsboven.

NOVA Nieuws

Danny (Shine on you) Snoek, lid van CineNOVA, is begonnen met de opnames voor een nieuwe film, en wat voor een.

Met een crowdfunding actie heeft hij het geld bij elkaar gekregen voor een anderhalf uur durende film. Inmiddels zijn de opnames in volle gang. De film gaat over een jonge vrouw, die droomt over muziek en ware liefde.

Bekijk hier de teasers.

Opnamedag 27 januari

 

Opnamedag 3 februari

Volg dit ambitieuze plan ook op zijn website.

Met spijt moeten wij u meedelen, dat op vrijdag 13 januari j.l. onze zeer gewaardeerde filmvriend Huub Bervoets na een kort ziekbed is overleden.

Huub is 43 jaar lang een bijzondere filmer geweest, die meer dan 300 films wist te realiseren en aan niet meer te tellen producties van anderen zijn medewerking verleende.

Hij grossierde in prijzen zowel op regionaal, nationaal en internationaal niveau, waaronder de belangrijke Hogenbijlprijs voor zijn hele oeuvre.

Huub is jarenlang lid geweest van de Geleense Smalfilm- en videoclub en korte tijd daarna van de LAS uit Maastricht. Tevens was hij een van de oprichters van filmgroep Collectief 05 en de drijvende kracht achter Cineastengroep Maaskant.

Velen zullen zich prachtige films van zijn hand herinneren zoals: “De Valkevallei”, “De Eksterhof” en “Mijne vrienden”, grote producties die hij maakte in samenwerking met toneelverenigingen “De Bron” uit Noorbeek en “Crescendo” uit Schimmert. Vervolgens realiseerde Huub succesvolle films samen met zijn vrienden van Collectief 05, zoals “Gerechtigheid”, “Anton”, “Bloem” en zijn wellicht bekendste film “Sjeng”, die in 2007 zilver behaalde op het Unica wereldfilmfestival in Tunesië.

Ondanks dat Huub de laatste jaren vooral actief was als succesvolle kunstschilder, bleef hij een van de steunpilaren van filmgroep Collectief 05, waarmee hij tot voor drie maanden terug nog aan films werkte, vooral als cameraman.

Huub was op vele plekken graag gezien als hij ingetogen maar vol passie en humor zijn filmprogramma’s presenteerde, zoals hij dat afgelopen september nog op de LAS heeft gedaan.

Ook verzorgde hij tot voor kort in zijn woonplaats Meers nostalgische filmprogramma’s, die geliefd waren bij de dorpelingen en belangstellenden uit de regionale omgeving.

Huub was een bijzonder mens, niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke filmtalenten, maar zeker ook vanwege zijn persoonlijkheid: een eenvoudige bescheiden man die voor vele medefilmers in deze omgeving altijd klaar stond met zijn grote hulpvaardigheid.

Huub Bervoets is 75 jaar geworden.

Op zaterdag 21 januari a.s. zal in het crematorium aan de Vouershof 1 in Geleen om 11.30 uur de uitvaart plaatsvinden.

CineLOVA verliest met het heengaan van Huub niet alleen een uitzonderlijk lid, maar vooral een grote filmvriend.

 

Namens het bestuur van CineLOVA,

Jef Caelen

Drone web

Op 21 januari 2023 organiseerde de Dronegroep een twee uur durend online programma. Het programma is gepresenteerd door Wiebe de Jager van Dronewatch.

Hieronder vind je een document met de ter sprake gekomen onderwerpen en een instructiefilm van Jan de Bloois.

 

 

 

 

Op zaterdag 26 november werd in Beveren (België) het filmfestival Battle of the clubs gehouden. Leden van filmclubs uit Vlaanderen en Nederland konden films insturen.

Het festival vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Beveren. Er was een flinke publieke tribune en het scherm hing tussen de tribune en de vergadertafel van de gemeenteraad in. Dat leverde een prima bioscoopopstelling op.

Diverse clubs deden mee. Er waren 4 films van Shot'71 uit Berlicum, 7 films van Cine'67 uit Zwijndrecht, 4 films van ERSA uit Roosendaal, 2 films van Videoclub Nieuwegein en 5 films van de enige Belgische club Filmsmakers Beveren (De s hoort erbij). De films zijn gejureerd door 3 goede amateurfilmers uit België.

DSC06910 webAlle prijzen gingen naar Nederlandse filmmakers. Tony Jacobs woont weliswaar in België, maar zond zijn films in als lid van ERSA. Hij had 3 films in het programma en won met Ambachtelijk de derde prijs. De tweede prijs ging naar Wolfje lost het op van Cine'67. De winnaar werd Natuurlijk Noorwegen van Cees van Meurs, lid van Shot'71.

Louis Smits (Cine'67) won de speciale prijs voor originaliteit en creativiteit met de film Feromoon. De prijs voor beste verhaallijn ging naar #YouToo van José Bibiàn (Videoclub Nieuwegein).

Dan was er nog een speciale prijs voor het indringendste sociale aspect, die werd gewonnen door Verleden Toekomst van Rika Houthuijsen (ERSA).

De winnaars kregen een geldprijs en de speciale prijzen bestonden uit een supersnelle USB-stick van 256 GB.

De belangstelling voor het festival bleek wel een grote teleurstelling. Cine'67 was met een grote groep naar Beveren gekomen, wat te verklaren was door twee ingezonden clubfilms en nog 5 andere ingezonden films. Dat zorgde nog enigszins voor zaalvulling, maar eigenlijk waren er alleen makers aanwezig en geen enkele belangstellende. Vooral Nederlanders zouden dit merkwaardig moeten vinden, want het festival was gratis te bezoeken.

Duin en bollenstreek logoOp zondag 2 oktober is het Amateur Speelfilm Festival Duin- en Bollenstreek in Floralis te Lisse gehouden. Het was een mooie dag met een heerlijk zonnetje, gezelligheid, vriendelijke mensen en veel films. Er waren maar liefst 17 speelfilms deze dag.
De zaal ging open om 09.00 uur en om 10.00 uur startten we met de officiële opening van het festival. Het festival werd geopend door Dhr. J. Boon, de voorzitter van het Ondernemers Fonds Lisse.
De opkomst was goed, circa 150 filmliefhebbers en geïnteresseerden uit het hele land kwamen genieten van dit unieke festival.
De films zijn live in de zaal gejureerd. De deskundige jury bestond uit Jef Caelen, Annie Akerboom en Ben Teeninga.
Er zijn mooie prijzen gewonnen. Glazen kunstwerken, gemaakt door Frits Hardon van Galerie Glashard uit Bergen.
Na overleg reikte de voorzitter van de jury de prijzen uit, samen met de wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Lisse, Mw. R. Austie-Ziengs.

 

 


Er waren winnaars in de volgende categorieën:
● Beste speelfilm; 'Moeder is boven' van Henny Hartevelt
● Beste acteur; Hyltsje Smedes in de film 'De duif'
● Beste actrice; Mila Kok in de film '#You Too'
● Beste montage; 'De duif' van Auke de Witte
● Beste cameravoering; 'De vergeten kinderen' van Groep Scarabee
● Beste geluid; 'Genoeg' van Bea de Groote, Lou Kruisbergen en Christien de Boer
Er was een speciale zaalprijs, een prijs ter nagedachtenis aan Anna Lutz, de organisator en grote gangmaakster van het festival hetgeen voorheen in Sneek werd gehouden. De Anna Lutz zaalprijs ging naar de inzending 'Time to Leave' van Melvin Gijzen en de groep La Crea.
Iedere filmmaker die een film heeft ingestuurd, heeft een glazen herinnering aan het festival gekregen en voor iedereen die het festival heeft bezocht was er na afloop een zak met bollen!
We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. Volgend jaar zijn wij weer welkom bij Floralis te Lisse, de (voorlopige) datum is 1 oktober 2023.
Kijk voor een fotoimpressie op deze website.

Voor ons geheel onverwachts kregen wij het bericht dat Harry Noy is overleden.

Hij was lid van de RVSL en Cine'67. Vanwege zijn financiële achtergrond was hij een uitstekende en deskundige penningmeester. Die functie bekleedde hij bij de RVSL, ZH'12 en de NOVA.

Wij kennen hem als een enthousiast clublid, die zich graag verdiepte in de mogelijkheden van montageprogramma's.

Wij wensen zijn vrouw Carla en familie veel sterkte toe in de komende moeilijke tijd.

2022 Harry Noy web

Subcategorieën

Login

Hulp nodig bij inloggen?