Tips voor inloggen

Lidnummer en wachtwoord onthouden

Wie gebruik wil maken van alle mogelijkheden, die de NOVA-website en de regiowebsite bieden, heeft een lidnummer en wachtwoord nodig.

Het is dus van belang dat je deze gegevens beschikbaar hebt.

Het lidnummer staat op je ledenpas. Als je geen wachtwoord hebt kun je dit aanvragen. Klik hiervoor op de tab Wachtwoord aanvragen.

Het is mogelijk om de computer het lidnummer en wachtwoord te laten onthouden. Dat voorkomt dat je de gegevens kwijtraakt. Het is niet de veiligste manier, want wachtwoorden worden niet altijd versleuteld opgeslagen. Als je computer toegankelijk is geworden voor anderen, bijvoorbeeld via een virus, kunnen de gegevens in verkeerde handen vallen.

Wie dit te eng vindt kan kiezen voor een wachtwoordmanager. Dit is een programma dat al je wachtwoorden onthoudt en versleuteld bewaart. Je hoeft alleen een hoofdwachtwoord te onthouden en je beschikt over alle gegevens. De wachtwoorden kunnen online versleuteld worden bewaard, zodat je er overal toegang toe hebt.

Het is zelfs mogelijk om de inloggegevens te synchroniseren tussen verschillende apparaten, zodat deze bijvoorbeeld ook op je telefoon beschikbaar zijn. In dit artikel wordt die mogelijkheid niet behandeld.

Er zijn veel browsers, die allemaal net anders werken. Lees dit artikel uit Computer!Totaal over. Hier staat duidelijk beschreven voor verschillende browsers hoe je het bewaren van wachtwoorden instelt en hoe je een lijst van bewaarde wachtwoorden tevoorschijn haalt.

De eerste keer dat je inlogt op de website van de NOVA of regio verschijnt er een venster met de vraag of het wachtwoord moet worden onthouden. Klik op Ja.

Als je bijvoorbeeld Firefox gebruikt en je hebt de NOVA-website geopend hoef je de volgende keer alleen maar het eerste cijfer van je lidnummer in te typen en de rest van het lidnummer wordt zichtbaar. Kies het lidnummer en het wachtwoord wordt ingevuld.

Bekijk hieronder een filmpje over het onthouden van wachtwoorden met Safari.

 

Wachtwoord onthouden

 

© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?