NOVA Nieuws

Verslag van het Jongeren Filmkamp

BVCDe Beiler Video Club (BVC) heeft een eigen jongerenafdeling. Een keer in de 14 dagen begeleiden leden van BVC deze jongeren een avond bij het maken van hun films. Ze organiseren workshops en vragen docenten om les te geven aan deze   enthousiaste jongeren.

 

In de herfst vakantie hebben we onze eerste filmkamp gehouden. Dit alles is mogelijk gemaakt met steun van Welzijn Midden Drenthe en de Provincie Drenthe hiermee kwam een wens uit van de jongeren en konden ze aan de slag om samen een speelfilm te maken.

Diverse workshops zijn gegeven o.a.: Jeffrey Tomberg die de eerste avond alles vertelde over regie en spelregie. Timo Hensen over cameravoering en werken met het blue screen. Tijmen Wolf over geluidsbewerking en montage. Ook is Tijmen nog met enkele jongeren bezig geweest met het werken aan hun animatie.

Tussendoor is er hard gewerkt onder begeleiding van Chantal Brouwers (zij kwam helemaal uit Genk) en Maurice Vlot jonge filmers die ieder een groepje toegewezen kregen om met de jongeren een film te maken.

Er is 4 dagen keihard gewerkt, ze hadden amper tijd om te eten of te drinken , toch zorgden onze cateringdames er wel voor dat ze niet ondervoed naar huis zijn gegaan,en zoals het hoort in een jongerenkamp was het slapen maar een klein onderdeel van het kamp. Gezelligheid en actie was er genoeg, de sfeer was geweldig, iedereen hielp elkaar.

Vrijdag om 4 uur werd iedereen opgehaald of naar de trein gebracht. De ouders kregen enthousiaste verhalen en de wens was algemeen: volgend jaar willen we dit weer. Wij gaan ons best doen en hopen dan dat er nog meer jongeren mee gaan doen. Er zijn 3 leuke films gemaakt en die gaan we bekijken op ons Jongeren Filmfestival op 15 november in Assen.

movie clapperboard 300px

More Joomla Extensions
© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?