NOVA Nieuws

Hogenbijlprijs uitgereikt

Hogenbijlfonds

Prijs Hogenbijl Fonds van €10.000 voor Friestalige amateurfilm ’Bak’

De Stichting WilleWurk ontvangt van het Hogenbijl Fonds de (twee)jaarlijkse prijs voor amateurfilm. WilleWurk richt zich op het maken van hoogwaardige niet-commerciële films in samenwerking met professionals. De Friestalige thriller ’Bak’ is hier een voorbeeld van. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000, - Bovendien kan WilleWurk een aanvraag indienen voor nogmaals een bedrag van €10.000,- voor een volgend project.

 

Uitreiking Hogenbijlprijs 2015Het Hogenbijl Fonds reikt (twee)jaarlijks twee prijzen uit aan instellingen of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de klassieke muziek en de amateurfilm. De prijzen bestaan uit geldbedragen van €10.000,- tot €20.000,- Hiermee behoren de prijzen van het Hogenbijl Fonds tot de hoogste kunstprijzen die er in Nederland worden uitgereikt. Naast het geldbedrag krijgt de Laureaat Film 2015 het beeldje ‘Hildebrand in de Haarlemmerhout’ van de kunstenaar Jan van Borssum Buisman.

WilleWurk komt voort uit de Friese Filmclub Kleare Kimen. In het verleden zijn door de initiatiefnemers van WilleWurk prijzen gewonnen op regionale en landelijke amateurfestivals. Onlangs is de speelfilm ’Bak’ in de bioscoop in première gegaan. Deze film krijgt ook televisieaandacht. Omrop Fryslân zendt ’Bak’ van 6 tot en met 9 mei uit als een vierdelige thrillerserie. Auke de Witte is de initiator van deze film en drijvende kracht achter WilleWurk. Tijdens een uitzending van Omrop Fryslân is de prijs door bestuurslid Henk Siekmans van het Hogenbijl Fonds uitgereikt aan Auke de Witte.

De foto is gemaakt door Omrop Fryslân.

© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?