Amateurs maken bioscoopfilm

poster Gehaaid crop kleinHeel Nederland in de ban van GEHAAID

Kijk zaterdagavond 26 november naar een

“gehaaide” Harm Edens

 

Omroep Gelderland

Gelderse Koppen

Caiway kanaal 68 of 81, Telfort 506, KPN 42 of via de website van Omroep Gelderland, uitzending gemist.

vanaf 17.20 uur (ieder uur herhaald)

voor meer informatie open www.moordplan.nl

Henri van Heusden en Jaap Kieft zijn lid van filmclub Het Motief in Nijmegen. Zij hebben 5 jaar aan de thrillerachtige speelfilm Gehaaid gewerkt. De film heeft een lengte van één uur en drie kwartier en ging op 14 december 2014 in première in de Stadsschouwburg Nijmegen. De première was een enorm succes met 638 bezoekers. Het was ook een prachtige promotie voor Het motief, die in 2014 haar 50 jarig bestaan vierde.

Het NRC Handelsblad wijdde een groot artikel met enkele foto's aan dit unieke project. Er is ook inde Gelderlander een artikel verschenen en RTV Roermond heeft een item aan de première en een interview op de set er aan gewijd.

De makers zijn druk bezig om de film in de bioscoop te kunnen vertonen. Inmiddels is de film ook geregistreerd op IMDB.

De film is gemaakt met een sponsorbijdrage van € 5000 en € 2000 van de makers zelf.

Na het succes van de film “Nijmegen Herrijst”, die op 5 mei 2009 in het Lux-theater te Nijmegen in première ging, hebben de makers Henri van Heusden en Jaap Kieft het initiatief genomen om een thrillerachtige film te maken, met een echte bioscooplengte. De première zou dan in 2014 moeten plaatsvinden. Hét jaar dat filmgroep ”Het Motief” uit Nijmegen, waar Henri en Jaap lid van zijn, 50 jaar bestaat.

Voor Henri, als scenarist, producent, productieleider en editor en Jaap, als scenarist, regisseur, opnameleider en editor, is de film “GEHAAID” hun derde film, die ze samen hebben gemaakt.

Bij het schrijven van het verhaal, waar een jaar aan is gewerkt, hebben ze ook de locaties bekeken waar gefilmd kon worden, zoals het fabrieksgebouw De Vasim, de Berendonck, het cafeetje ‘t Paleis en in en om het appartementencomplex “de Heeren van Nijmegen”in Dukenburg. Andere locaties zijn gevonden in en rondom Nijmegen. o.a Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Mook, Cuijk, en Malden. Maar ook in Roermond, op het circuit van Zandvoort en zelfs in Spanje spelen zich enkele fraaie scenes af.

Na twee jaar was het scenario zover klaar dat er gefilmd kon worden. Op een oproep in de Gelderlander en op het internet meldden zich zo’n 200 acteurs/actrices. Na 5 audities hebben   60 acteurs/actrices en dat waren niet de minste, zich bereid verklaard op vrijwillige basis aan “GEHAAID” mee te werken. De meeste spelers komen uit Nijmegen, maar er zijn er ook die van ver zijn gekomen o.a. Leeuwarden en Middelburg.

Gehaaid titelEen bonte mengeling van verschillende nationaliteiten vormde een geweldige cast, die dit avontuur aan wilde gaan.

In de hoofdrollen zien wePeter Nuninga, als Chris, de makelaar die het niet zo nauw neemt. Inge Snijders, als Diana, de fotografe en Marèse Laumen, als de vrouw van Chris.

Mehmet Civanni, Freddie Driessen en Durmus Aydin vertolkten de belangrijkste bijrollen. Op de website van GEHAAID ( www.moordplan.nl ) is meer informatie te lezen over alle acteurs en actrices die aan de film hebben meegedaan.

Eind 2013 waren alle 130 scènes opgenomen. Lou Kruisbergen,Matthieu Willems en Ben Wielakker stonden achter de camera, maar ook verzorgden zij het licht en het geluid.

Gaby Paymans was regieassistente en Penelope Janssen verzorgde het grootste deel van de visagie. En dankzij onze setfotografe Brigitte Tijnagel zijn er meer dan 1000 foto’s van het werken op de set vastgelegd.

Het eerste halfjaar van 2014 is besteed aan het monteren van de film. Martin Moonemans zorgde hierbij voor de muziek en de nabewerking van het geluid. Ook verzorgde hij de special effects. Samen met Jaap heeft hij ook de website gemaakt en als webmaster bijgehouden.

Kortom: “GEHAAID”is een film om gezien te worden, een film met een eigentijds verhaal, dat zich hoofdzakelijk afspeelt in Nijmegen en omstreken, met spanning, met acties, met humor en met emotionele dialogen. “GEHAAID”is met een low budget, of nog meer met een no budget gerealiseerd, op het professionele af Een kijkplezier van ruim 100 minuten.